Kerstcultuur

- Apr 07, 2019-

Van religie tot wereldgelijkheid

Vanaf het eerste religieuze festival heeft het zich ontwikkeld tot een wereldwijd festival. De religieuze betekenis van Kerstmis gaat geleidelijk over in de culturele tradities van alle delen van de wereld. Sommigen zijn geëvolueerd op basis van religieuze cultuur en worden een kleurrijkere religieuze kerstcultuur. Sommige worden geleidelijk geseculariseerd, gecommercialiseerd en zelfs gepolitiseerd.

Wat de kerstbomen betreft, is er geen kerstboom in de Griekse traditie, maar dit betekent niet dat er geen kerstbomen kunnen of hoeven te zijn. De Verenigde Staten hebben een traditie om kerstbomen te plaatsen. Veel kinderen in westerse landen krijgen al vanaf jonge leeftijd te horen dat de kerstman het huis binnenkomt vanuit de schoorsteen en zet stilletjes geschenken in de sokken aan het hoofd van een goed kinderbed. Als de academische prestaties van kinderen eenmaal zijn gedaald, worden ze vaak door ouders of leraren gewaarschuwd dat ze geen geschenken van de Kerstman krijgen. Een leraar in Upper State, New York, vertelde eind vorige maand aan studenten in de klas dat "er geen Kerstman in de wereld is", eraan toevoegend dat de geschenken onder de kerstboom daar door hun ouders werden neergelegd en dat ze werden gedwongen zich verontschuldigen voor het veroorzaken van ouderlijke controverse.

微信图片_20190121105739

Van alleenstaand tot gediversifieerd

De geleidelijke verdwijning van het religieuze mysterie met Kerstmis houdt verband met zowel de wetenschappelijke ontwikkeling als de wareneconomie. Onder de markteconomie kan Kerstmis worden verpakt in verschillende winstgevende vormen. Ondernemers gebruiken verschillende promotiemiddelen om consumenten aan te trekken om goederen te kopen. Kerstmis geeft niet alleen mensen meer redenen voor vakantie-consumptie, maar voegt ook meer vakantierugpaaien toe - consumentencultuur.

De meervoudige oriëntatie van de kerstcultuur maakt de wereld mooier.