Als economen samenkomen voor Kerstmis

- Apr 26, 2019-

Zoals Churchill het stelde: 'economen hebben zelden ruzie, zelfs niet over een onderwerp als Kerstmis.'

Als je twee economen in dezelfde kamer plaatst, krijg je twee meningen. Maar als een van hen een keynesiaan is, gefeliciteerd, is er een derde stem.

Keynesians: Kerstmis, ook macro-economische stabiliteit!

2019121439148327

Ze bepalen hoeveel kerstdagen ze vieren op basis van het jaar.Paul Krugman's artikel over de grote depressie, 'hoop dat elke dag kerst is', is het beste voorbeeld. In dit artikel onthulde hij ook zijn kleine smaak voor Engelse prachtige rock.Keynesians hebben lang vermoedde dat de staat niet genoeg deed, dus zelfs de kerstman wil 'door de overheid gesponsord' worden.

Oostenrijkse school voor economie: Kerstmis, oud gevaar!

2019121440384752

Ze zeggen na het feest, tranen. Na een kerstuitje, neigt de economie in januari te sterven. Geeft het geven van geschenken moreel risico? Besteed je te veel aan kerstversiering?

Ze maken zich echt zorgen over deze problemen. De Oostenrijkse economische school zou net zo liberaal als altijd zijn geweest in haar verzet tegen Kerstmis als een "openbare" vakantie voor de hele wereld. Het naar de vrije markt brengen zal tot goede resultaten leiden, maar Kerstmis is ook een soort van vrijheid!

Monetarist: wat Kerstmis is, alleen ik weet het.

2019121441364650

Hun manier van denken wordt gereduceerd tot een enkele identiteit. Deze identiteit wordt gemakkelijk vertekend door Santa's snelheid. Harde monetaristen geloven dat als alleen de vrijgave van "chocolade" werd gecontroleerd, er

zou geen "taille" hyperinflatie of hyperactiviteit onder jonge kinderen zijn.

Chicago school: geschenken zijn zinloos