De evolutie van de kerstboom

- Jan 18, 2019-

Er wordt gezegd dat de kerstboom voor het eerst verscheen in het Saturnia-festival in het midden van december in het oude Rome. De Duitse missionaris Nicolaas gebruikte de banyanboom om het heilige kind in de 8e eeuw te aanbidden. Later gebruikten de Duitsers 24 december als het feest van Adam en Eva, en plaatsten een "parkboom" die thuis de Hof van Eden symboliseerde, hangend aan de koekjes die de heilige cake vertegenwoordigden, die de verlossing symboliseerde.

Zonde; ook kaarsen en ballen om Christus te symboliseren. In de 16e eeuw ontwierp de hervormer Martin Luther een kerstboom met kaarsen en ballen in zijn huis voor een sterrennacht.

In de 18e eeuw begon het populair te worden onder Duitse Lutherse gelovigen. In de 19e eeuw werd het populair bij Duitsland en werd het een diepgewortelde traditie in Duitsland.

In het begin van de 19e eeuw werd de kerstboom doorgegeven aan het Verenigd Koninkrijk;

In het midden van de 19e eeuw werd Albert (de echtgenoot van koningin Victoria, de Duitse keizer) gepromoot en gepopulariseerd. De Victoriaanse kerstboom is versierd met kaarsen, snoep en gebak en hangt aan de takken met linten en papieren kettingen.

Al in de 17e eeuw werd de kerstboom door Duitse immigranten naar Noord-Amerika gebracht en werd populair in de 19e eeuw. Het is ook populair in Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Nederland.

In China en Japan werd de kerstboom geïntroduceerd door Amerikaanse missionarissen in de 19e en 20e eeuw, versierd met kleurrijke papieren bloemen.