Tijdevolutie van de kerstboom

- Jan 18, 2019-

Traditioneel, tot kerstavond (24 december), wordt de kerstboom versierd en daarna verwijderd na 12 nachten (6 januari). Het wordt als een ongeluk beschouwd om deze datum te vervroegen en uit te stellen.

Door het moderne kerstinkopenseizoen hebben de meeste winkels eind oktober de kerstboom kunnen neerzetten. (In het VK werd de kerstafdeling van Selfridge begin september geopend, inclusief de kerstboom).

De meeste Amerikaanse families bouwen gewoonlijk een kerstboom direct na Thanksgiving (vierde donderdag in november) tot het nieuwe jaar. Sommige Amerikaanse families begonnen pas met de bouw van de kerstboom tot de tweede week van december, en de kerstboom werd opgezet tot 6 januari (het belangrijkste festival).

In Duitsland werd de traditionele kerstboom op 24 december opgericht, maar sommige mensen zetten het 1-2 weken van tevoren op.

In Australië was het een week voor de zomervakantie op school; behalve Zuid-Australië, waar het grootste deel ervan begin november werd gevestigd (na de kerstviering in Adelaide Credit Union).